Runner İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Runner İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Runner İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Evlerin olmazsa olmazından biri yemek masasıdır. Bu masada kullanacağımız örtü veya runnerlar vardır. Bunlar yemek masamızın duruşunu değiştirecek ve göze hitap edecek kumaşlardan tercih edilir. Şık bir sofra hazırlamak ya da mobilya dekorasyonunu yenilemek için her zaman evin eşyalarını değiştirmemiz mümkün değildir. Ancak gözümüze artık sıradan görünmeye başlayan bir konsola ya da sade bir yemek masasına zevkli bir dokunuş yapmanın çok daha pratik bir yolu var. Runner masa örtüsü kullanmak. Peki, bu runner için hangi kumaşı kullanmalıyız? Bu kumaştan ne kadar almalıyız? Runner Ölçüsü Nasıl Olmalı? Runner birçok mobilya türü üzerinde dekoratif amaçla kullanılabilir. Dekorasyonun yanı sıra cam gibi çizilebilecek yüzeyleri veya kayıp düşebilecek objeleri korumak için de runner tercih edilebilir. Genel olarak yemek masasına örtülmekle birlikte runnerı evin diğer mobilyalarında da kullanabilirsiniz. Bunlar; orta sehpa, komidin, veranda masası, şifonyer ve kare, yuvarlak ve dikdörtgen gibi farklı geometrik formlara sahip mobilyalar üzerinde kullanılabilir.


Runner İçin Kumaşlar

Runner örtü modelleri keten, şifon ya da saten gibi birçok türde olabilir. Runner kumaş seçimi yaparken mobilyanın dokusuna, runner üzerine koyacağınız aksesuarlara ve odadaki hakim renk tonuna göre karar verebilirsiniz. Birçok dekorasyon stiline uyum sağlaması ve hangi odada kullanırsanız şık bir görünüm vermesi için keten runner modellerini tercih edebilirsiniz. Keten kumaş, doğal dokusu sayesinde, dekorasyonun rengi ve tarzına göre spor bir görünüm de sade ama zarif bir hava da katabilir. Mevsime uygun dekorasyon değişiminde de tabiatı en çok hatırlatan keten dokusundan yararlanabilirsiniz. Keten yeşil runner ile baharı, kahverengi ile sonbaharı veya mor keten ile yazı evinize getirebilirsiniz. Kullanacağınızın kumaşın türü kadar rengi de önemlidir. Kullanacağınız alanın stiline uygun bir runner dekorasyonu yapmanızda fayda vardır. Günlük kullanımda polyester kumaşlar runner kumaş çeşitleri arasında en idealidir. Daha şık bir görünüm istediğinizde ise keten kumaşlarımızdan tercih edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak diktirdiğiniz runner örtülerinizin kenarlarına dantel eklettirerek masa dizaynınızın en göze çarpan parçası haline getirebilirsiniz. Özellikle suplalar ve şık peçeteliklerle beraber kullanıldığında sıra dışı bir görünüm elde edilebilir. Yemek masalarınızdaki masa örtüsü ve runner seçimleri yaptığınız yemekler kadar önemlidir çünkü yemek sunumunuzu ileri bir seviyeye taşır. Runner kumaşınızı kullandığınız tabaklar ya da masa örtünüze kontrast olacak şekilde seçmeniz tavsiye edilir. Verandanızda ya da bahçenizde bir yaz daveti verecekseniz uçuk tonlu keten bir runner’ı masa örtüsü olmadan örtebilirsiniz. Runner tonuna uygun çiçek ya da meyvelerle de dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Runner rengi, dekorasyonda vermek isteğiniz etkiyi destekleyecek bir tonda olmalıdır. Örneğin seçkin bir davet masası için krem rengi masa örtüsü üzerine bordo runner kullanabilirsiniz. Country tarzı bir mutfak tasarımı için ise mutfak masasına turuncu runner serebilirsiniz.

Runner dekorasyonu için bahsedeceğim önerilerden dekorasyon zevkinize uygun olan birini uygulayabilirsiniz. Uzun bir masada yemek daveti verecekseniz runnerı dikey ya da yatay olarak kullanabilirsiniz. Şık bir masa için masanın başından sonuna kadar uzanacak şekilde runner seçebilirsiniz. Bu alanı servis tabakları ve bardak gibi masanın sunum bölümü haline getirebilirsiniz. Uzunlamasına serdiğiniz runner bölümünü vurgulamak için runner altına beyaz ya da açık tonlarda daha geniş bir runner serebilirsiniz. Masa örtüsü, beyaz fon ve renkli keten, masaya zarif bir görünüm katar. Masanızın güzel bir ağaç dokusu varsa masa örtüsü kullanmadan sadece runner örtebilir, tabakların altından sandalyelere doğru uzanan kumaş peçeteler yerleştirebilirsiniz. Runnerı dikey olarak yani karşılıklı iki sandalyeye doğru uzanacak şekilde de kullanabilirsiniz. Arada kalan kısımlar için de runner altına masa örtüsü serebilir ya da çıplak masa görüntüsünü tercih edebilirsiniz. Runner üzerinde tabak konulacak alanı vurgulamak için amerikan servis kullanabilirsiniz. Dikey konumlandırmanın bir diğer yolu ise runner’ı aksesuar alanı olarak kullanmaktır. Az sayıda misafiriniz olduğunda ya da çok uzun bir masanız varsa yan yana iki tabak arasına runner serebilirsiniz. Runner üzerine de dekorasyon stilinize göre mum ve bitki gibi dekoratif bir eşya koyabilirsiniz. Sofra takımı ve masa aksesuarlarının rengini de göz önünde bulundurabilirsiniz. Desenli tabak ve bardaklar kullanıyorsanız tek renk bir runner tercih edebilirsiniz. Böylece sofra takımınızın desenlerini ön plana çıkarıp renk karmaşası oluşmasını önleyebilirsiniz. Masa aksesuarı olarak bitki kullanacaksanız yeşil ile kontrast oluşturacak renkte bir runner örtebilirsiniz. Orta sehpa ya da dresuar üzerine runner örterken duvar ya da halı rengi ile uyumlu bir renk tercih edebilirsiniz. Böylece runner, odanın tamamlayıcı bir parçası haline gelmiş olur. Mevsim değişimlerinde salon tekstilinizi değiştiriyorsanız da baharda mercan rengi ya da yeşil, yazın canlı bir sarı ya da mavi, sonbaharda kahve tonları, kışın ise gri, siyah veya kırmızı renkte runner kullanabilirsiniz.

Masa ya da mobilyanıza nasıl sereceğinize göre runner boyutuna karar verebilirsiniz: Orta alanı boyda boya kaplayacak şekilde yani enine serecekseniz runner eninin, mobilya genişliğinin yaklaşık üçte biri olmasına özen gösterebilirsiniz. Masa üzerinde dikine şekilde yer alacaksa iki runner arasına bir tabak yerleştirilecek kadar yer kalmasına dikkat ederek bir ölçü belirleyebilirsiniz. Yani enine sereceğiniz runner modeline göre daha dar bir tür tercih edebilirsiniz. Salon konsolu ya da masa üzerini tamamen kaplayacak şekilde örtmeyi tercih ediyorsanız runnerın mobilyanızdan en az 30 cm, en fazla 60 cm uzun olmasına dikkat edebilirsiniz. Unutmayın; her ne kadar bu ölçüler estetik bir görüntü katsa da runner seçiminde kendi zevkiniz ve yaratıcılığınızı da kılavuz olarak görebilirsiniz.

Birbirinden zevkli runner kumaş çeşitlerine ulaşmak için Sümer Balıklı Blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.