Poplin Kumaş Nedir? Nerede Kullanılır?

Poplin Kumaş Nedir? Nerede Kullanılır?

Poplin Kumaş Nedir? Nerede Kullanılır?


Poplin kumaş nedir? Biliyor muyuz? Başlayacak olursak poplin kumaş genel olarak pamuktan üretilmektedir. Pamuk elyaflardan üretilen poplin kumaş nefes aldığı için terletme yapmaz. Bu sebeple rahatlıkla tercih edilebilir. Günümüzde poplin kumaşlar en çok bilinen aynı zamanda en çok tercih edilen kumaşlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. İlk üretim zamanlarında ipek iplik üzerinden oluşturuluyordu ancak günümüzde daha çok merserize ince penye pamuklu ipliklerle üretimleri yapılmaktadır. Tekstil sektöründe çok tercih edilir. Poplin kumaşın kendine has bazı özellikleri vardır. Poplin kumaşın ince ipliklerle oldukça sık dokunmuş bir yapısı vardır. Yumuşak bir özelliğe sahiptir. Bu da tercih edilmesi için önemli sebeplerdendir. Yumuşak kumaşlar her zaman daha ön plandadır. Poplin kumaşın dokumasına bazı zamanlar pamuk dahil edilir. Bu kumaş oldukça rahat bir yapıya sahiptir ve terleme yapmaz. İnce bir yapısı vardır ama sıcak tutar. Ağırlık yapmaz ve hafiftir. Poplin kumaş dayanıklı ve güçlü bir kumaştır. Çok yönlü kullanılan kumaş türüdür. Parlak ve dokunuşu yumuşak bir özelliktedir. Birçok farklı türde kıyafetin dikiminde kullanılır. Poplin kumaş kırışır mı? Bu da kumaş tercih edilirken dikkat edilen diğer hususlardandır. Bu kumaşın dezavantajı olarak kumaşın ütü istemesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu kumaş türü ince iplik ile sık dokunmasından dolayı oldukça şık bir görünüme sahiptir. Bu da onun az da olsa ütü istemesini sağlar.


Poplin Kumaş Nerede Kullanılır?

Poplin kumaşın ne olduğunu ve özelliklerinden yukarıda bahsettik. Peki poplin kumaşın nerede kullanıldığını biliyor muyuz? Şimdi de biraz bundan bahsedelim.

Benzersiz bir ürün olan poplin kumaş gömleklerden, ceketlere, etek ve pantolonlara kadar birçok giyim için kullanılır. Hem rahat hem de oldukça şık bir görünüme sahiptir. Ayrıca trençkot, abiye elbise, kışlık giysiler; masa örtüsü, çarşaf, nevresim takımlarında kullanılır. Bu da poplin kumaşın bu özellikleri ile çok yönlü kumaş grubuna girmesini sağlar. Bu kumaş genel olarak tekstil ürünlerinde kullanılmaktadır. En çok da nevresim üretiminde kullanılır. Piyasada yer alan nevresimlerin pek çoğunda bu kumaş türü kullanılmıştır. Ayrıca elbiseler de kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kalın kumaşlar ceket, pantolon gibi ürünlerde kullanılırken ince kumaşlar da çarşaf ve nevresim için kullanılmaktadır. Yumuşaklık gerektiren bebek ürünleri, çarşaf ve nevresimde sık kullanılır. Bebekler için kumaşların yumuşak ve rahat olması önemlidir. Yumuşak bir kumaş cilt sağlıkları içinde faydalıdır. Genellikle gömlek üretiminde çok yoğun kullanılır. Çünkü poplin kumaştan yapılan gömlekler ince ve rahat olmalarından dolayı yaz aylarında çok tercih edilir. Poplin kumaş bunun yanı sıra nevresimle çarşaf üretimi aşamasında günümüzde aynı sıklıkla tercih edilebilmektedir. Fakat tabi ki sadece gömlek ya da çarşafla sınırlı değildir. Aynı zamanda pijama, şalvar gibi rahat giyimler için tercih edilen farklı ve rahat genellikle ev içi giyimde kullanılacak ürünlerde çok tercih edilen bir kumaş türüdür. Neden bu kadar sık tercih edilir? Çünkü vücuda yapışan, rahatlık hissi uyandıran ancak aynı zamanda terleme yapmayan, yüksek düzeyde rahat kullanım olan bir yapısı vardır. Rahatlık ve kalitesinden dolayı poplin kumaş türü aynı zamanda bebek kıyafetleri üretiminde de çok sık tercih edilir.

Poplin Kumaş Nasıl Kullanılır?

Poplin Kumaş Nasıl Kullanılır? Poplin kumaş modelleri genellikle kullanım öncesi dikkatli bir ütüleme işlemi gerektirir. Zevk ve tarzınıza göre değişik desenlerde tasarımlar oluşturarak kullanabilirsiniz. Hem şıklık hem aynı zamanda sağlıklı giyim için oldukça idealdir. Bozulup deforme olmaması ve özelliklerini kaybetmemesi için yıkama işlemi düşük sıcaklıkta yapılır.

Poplin kumaşın dikimi de önemlidir. Farklı alanlarda kullanılan bu kumaş uygulanacak işleme göre dikilir. Bu kumaş türü her türlü dikişe uygun bir kumaştır. Pek çok tekstil ürününde bu kumaş kullanılmaktadır ve her türlü dikiş için uygundur. Ovarlok için de uygun olup gömlek, bluz, trençkot, elbise gibi pek çok hazır giyim ürünlerinde kullanılmaktadır. Yine bebek ürünlerinde oldukça fazla tercih edilir. Nevresim kumaşları seçiminde en önemli etkenler kumaşın türü ve kumaşın hava geçirgenlik özelliğine sahip olup olmamasıyla ilgilidir. Poplin kumaş hafif ve hava alabilen yapıda bir kumaştır. İpek ve pamuktan üretildiği için hafiftir ve ağırlık yapmaz. Her mevsimin ihtiyaçlarını karşıladığı için ideal bir kumaştır. Bu sayede sıcak havalarda terletmez, nem tutma özelliği vardır ve sık dokumalı bir kumaş olduğu için soğuk havalarda da sıcak tutma özelliği vardır. Sık dokumalı bir kumaş olması dayanıklılığının da artması demektir. Dayanıklı bir kumaş her zaman daha fazla tercih edilir. Bu özelliklerinin yanı sıra pratik bir kumaştır çünkü kolay buruşan bir yapısı yoktur. Nevresim kumaş çeşitleri açısından bakarsak desenli kumaşların solmayıp uzun süre aynı kalacağını söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra parlak bir kumaştır ve dokunuşu yumuşak bir özelliktedir. Konforlu olmasıyla beraber göze güzel görünür ve ciltte ferah bir etki yaratır. Nevresim kumaşı seçimi yapılırken, poplin kumaş olup olmadığına dikkat edilmelidir. Kullanışlı ve rahat bir nevresim kumaşı olacaktır.

Poplin kumaşın ince ipliklerle oldukça sık dokunmuş bir yapısı vardır. Yumuşak bir özelliğe sahiptir. Bu da tercih edilmesi için önemli sebeplerdendir. Yumuşak kumaşlar her zaman daha ön plandadır. Poplin kumaşın dokumasına bazı zamanlar pamuk dahil edilir. Bu kumaş oldukça rahat bir yapıya sahiptir ve terleme yapmaz. İnce bir yapısı vardır ama sıcak tutar. Ağırlık yapmaz ve hafiftir. Poplin kumaş dayanıklı ve güçlü bir kumaştır. Çok yönlü kullanılan kumaş türüdür. Parlak ve dokunuşu yumuşak bir özelliktedir. Birçok farklı türde kıyafetin dikiminde kullanılır. Doğru tercih için Balıklı Sümer’ e gelin hem hesaplı hem de mutlu günlerinize hazırlık yapın.