Nevresim İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Nevresim İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Nevresim İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Uyuduğumuz uykunun kalitesi günümüzün iyi ve enerjik geçmesini sağlar. Doğru nevresim kumaşı seçmek, dinlendirici ve rahat bir uyku için önemli etkenlerden biridir. Nevresim dediğimizde hemen gözümüzün önüne rengarenk kumaşlar, farklı desenler gelmektedir. Kimileri sade bir nevresim takımı tercih ederken kimilerimiz ise rengarenk desenli bir nevresim takımı tercih ederiz. Peki bu nevresimler için hangi kumaştan ne kadar almamız gerektiğini biliyor muyuz? Evet desenler, renkler elbette önemlidir. Diğer önemli nokta ise uyurken kullandığımız bu nevresimlerin rahatlığıdır. Bu da nevresim takımında kullanılan kumaşın rahatlığına bağlıdır. Nevresim takımlarında tercih edilen bazı kumaşlar vardır. Bunlar pamuklu nevresim takımı, polyester nevresim takımı ve saten nevresim takımı gibi çeşitlerdir. Bazı kumaşlar çok daha yumuşak ve kaliteli olduğu için oldukça fazla konfor sağlar. Uyuduğumuz alanda hepimiz rahat ve huzurlu bir ortam ararız. Nevresimlerimizde uyurken bizi rahatsız etmeyecek kumaştan olmalıdır. Genellikle sentetik olanlar nevresim kumaşlarında çok tercih edilmez. Özellikle alerjisi olan kişiler pamuk ve keten kumaş tercih edebilir. Peki hangi kumaştan ne kadar almalıyız? Nevresim kumaşı ne kadar alınmalı? Bunları biliyor muyuz? Hadi önce nevresim kumaşlarının özelliklerine kısaca bakalım buna göre tercih edeceğiniz kumaşı siz belirleyin.


Pamuklu Nevresim Kumaşı

Pamuklu kumaşlar nevresim takımlarında en çok tercih edilen kumaşlardandır. Doğal pamuktan üretilmiş olan bu kumaşlar rahat bir uyku için favorilerdendir. İnsan sağlığına zararlı herhangi bir madde içermez. Pamuklu kumaşlar hava geçirgenliği ile bilinir, hem kış aylarında hem de yaz aylarında kullanılması uygundur. Dokuması sık ve ipliği ince olduğundan kumaş yumuşaktır. Nevresim takımları kategorisindeki ürünlerde görebileceğimiz pamuklu kumaşlar, 1 santimetrekare alanda 57 tel sıklığı olacak şekilde dokunur. Yıkama talimatlarına göre yıkandığında, kumaş renkleri uzun süre canlılığını korumaktadır. Terletmeden kullanılabilecek bu nevresim takımlarının tek kötü özelliği fazla kırışabilir bir yapıda olmasıdır. Bu da ev hanımları için önemli noktalardandır. Kullanışlı ve maliyetinin uygun olması belirleyicidir.


Saten Nevresim Kumaşı

Saten kumaş diğer kumaşlara göre daha parlak, daha narin ve daha akıcı bir yapıya sahiptir. Saten kumaşlar, çok ince iplikten 1 santimetrekare alanda 80 – 120 tel arasında iplik bulunacak şekilde üretilir. Bu incelik de kumaşa yumuşak bir doku katar. İnce ipliğin kullanılması ve dokuma sıklığının fazla olmasından dolayı kumaş maliyeti yükselmektedir. Bu sebeple saten kumaştan üretilmiş nevresim takımlarının fiyatları, pamuklu kumaştan üretilenlere göre daha yüksek olmaktadır. Saten nevresim takımlarının sağlığa herhangi bir zararı yoktur. Diğer kumaşlara göre biraz daha serin tutma özelliği olduğu için daha çok yaz aylarında tercih edilir. Kaygan bir yapısı olan, kullanmayı zorlaştıran, parlak kumaştan üretilmiş olanlarına ipek saten, aynı dokuma sıklığında %100 pamuktan üretilmiş olanlarına da pamuk saten adı verilir. İpek saten kumaşlar, çok hızlı kırıştığı için ipek saten nevresim takımlarını ütüleyerek kullanmak uygun olacaktır. Pamuk saten kumaşlar ise ütü istemeyen, terlemeyi önleyen, parlak, narin dokusuyla en kullanışlı ve en çok tercih edilen nevresim kumaş türü olarak bilinmektedir. Yine burada kullanışlı ve maliyetinin uygun olup olmaması belirleyicidir.


Polyester Nevresim Kumaşı

Polyester kumaş, kaygan ve parlak bir yapıya sahiptir. Yumuşak bir kumaş olmasına rağmen sentetik olması ile bilinir. Genellikle %50 polyester %50 pamuktan üretilen nevresim takımları çoğunluktadır. Polyester kumaştan üretilen nevresim takımlarının fiyatları, diğer kumaş türleriyle üretilen nevresim takımlarına göre oldukça düşüktür. Fazla kırışmadığı için nevresim takımlarında tercih edilebilir fakat sentetik olması sebebiyle nevresim takımları için çok sağlıklı bir kumaş değildir. Hem maliyeti uygun olduğu için hem de kullanışlı olduğu için sıklıkla tercih edilir.


Bambu Nevresim Kumaşı

Bambu kumaş ise hakiki bambudan üretilir. Bambu kumaş nevresim takımı kullanmak isteyenler için maliyet biraz daha artacaktır. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan bu kumaşlar, yumuşak doku ve hava geçirme özelliklerine de sahiptir. Bambu kumaş, diğer kumaşlardan pahalı olduğu için fazla tercih edilmez. Ama yumuşak dokuları sebebiyle de tercih eden insanlar vardır.

Nevresim takımının moda renklerde olmasından ziyade, renklerinin solmayacak şekilde kaliteli malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir. Sürekli kullanılacak nevresim takımları için kolaylıkla temizlenebilir renkler tercih edilmelidir. Nevresim için alacağımız kumaşın ölçüleri elbette önemlidir. Ama bunun öncesinde hangi kumaşı tercih etmek istediğimize karar vermeliyiz. Doğru tercih rahat bir uyku demek. Bu da oldukça mutlu geçen bir gün demek. Aşağıda standart yatak ölçülerini sizinle paylaşıyoruz. Bir kumaştan ne kadar almanız gerektiği işte bu kadar kolay. Doğru tercih için Balıklı Sümer’ e gelin hem hesaplı hem de mutlu günlerinize hazırlık yapın.


Nevresim İçin Kumaş Ölçüleri Nedir?

Alacağınız yatağın boyutlarına göre ölçüler değişmektedir. Kumaş türleri farklı olsa da hemen hemen ölçüler standarttır. Önemli olan yatağın ve yastıkların boyutu olacaktır. Nevresim kumaşları ve bunların ölçüleri ile ilgili bilgi almak için Balıklı Sümer Blog sayfamızı ziyaret edebilirisiniz Çift kişilik tam nevresim takımı; 8 metre, tek kişilik tam nevresim takımı; 6 metre kumaş ile dikilir. Ortalama kumaş boyutları çift kişilik 8 metre, tek kişilik 6 metredir.

Standart Yatak Ölçüsü 90x190 ise

Nevresim ölçüsü 160x220 cm için, 340 cm Poplin Kumaş

Çarşaf ölçüsü 160x240 cm için, 165 cm Poplin Kumaş - Lastikli Çarşaf için 265 cm

Yastık ölçüsü 50x70 cm için ise, 55 cm

Standart Yatak Ölçüsü 160x200 ise

Nevresim ölçüsü 200x220 cm için, 420 cm Poplin Kumaş

Çarşaf ölçüsü 240x260 cm için, 275 cm Poplin Kumaş

Yastık 2 adet ölçüsü 50x70 cm için, 105 cm