Kundak İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Kundak İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Kundak İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Annelerin bu hayatta en çok istediği şey bebeklerinin güzel bir uyku uyumasıdır. Bebeğin konforlu bir uyku uyuması annenin de bu sürede dinlenebilmesi demektir. Ama anneler en çok bebekleri mutlu olsun diye çabalar. Özellikle yeni doğan bebekler oldukça hassastır. Annelerin seçimi çoğunlukla pamuk kumaşlardan yanadır. Çünkü pamuklu kumaşlar rahattır ve defalarca yıkanabilir. İster %100 pamuktan, ister pamuk-polyester karışımından üretilmiş olsun, bu kumaşlar bebekler için oldukça rahattır. Bu da ebeveynlerin hayatını kolaylaştıracak bir faktör olacaktır. Bebeğiniz için seçtiğiniz kumaş, onun hassas cildi için uygun değilse cilt problemlerine neden olabilir. Bunun nedeni ise bebeklerin bağışıklık sisteminin tam olarak gelişmiş olmaması dolayısıyla alerji ve egzamaya yatkın olmasıdır.


Bebek Kundakları İçin Müslin Kumaş

Bebek bakımı konusunda anneler ne kadar hassassa bebeklerin ciltleri de bir o kadar hassastır. Bebeklerin ciltlerini tahriş eden ya da problem yaratacak hiçbir ürün kullanılmak istenmez. Bu yüzden annelerin başlıca tercih ettiği kurtarıcı ürün müslin kumaş kullanımıdır. Hafif ve her yere taşınabilecek kullanışlı olan müslin örtüler ölçü anlamında da kullanıma uygun olmalıdır. Müslin örtüler değişik ölçülerde üretilmektedir ve anneler kendi ihtiyaçları doğrultusunda istediği ölçüde müslin örtü kullanabilir. Yumuşak ve nefes alabilen yapısı sayesinde bebeklerin hassas teni için uygun bir kumaştır. Müslin daha çok bebekleri kundaklamak için kullanılır. Müslinin bebekler üzerindeki olumlu etkileri göz önünde bulundurulduğunda da zamanla bebekler için üretilen ürünlerde en çok tercih edilen kumaş türü haline gelmiştir. Bebek sağlığı üzerinde hiçbir olumsuz etki yaratmayan müslin kumaşlar günümüzde hala annelerin bir numaralı tercihidir. Bebek ürünleri için en mükemmel dokuma olan müslin, bebekler için üretilen birçok üründe karşımıza çıkıyor. Müslin kumaş sadece kundak için değil bebekler için üretilen başka ürünlerde de karşımıza çıkar. Nefes alabilme ve yüksek emicilik özelliğine sahip olan bu kumaşlar; ağız bezi, el bezi, ter bezi, banyo ve deniz sonrası bezi, alt değiştirme örtüsü, emzirme örtüsü, diş çıkarırken salya bezi, kışın soğuktan koruma örtüsü, yazın güneşten koruma örtüsü, kundak ve daha birçok alanda kullanılabilmektedir.

Bebek Kundakları İçin Bambu Kumaş

Bebeklerin kundakları için kullanılan diğer bir kumaş türü bambu kumaştır. Bambu suni ipek kumaş, kundaklar, battaniyeler, şapkalar ve giysiler için bebekler için tercih edebileceğiniz mükemmel bir kumaştır. Bambu bitkilerinden elde edilen yumuşak ve dayanıklı bir suni ipek elyaftır. Hassas ciltler için doğru tercihtir. Termal düzenleyicidir, yani bir çocuğunuzun vücut sıcaklığına göre uyum sağlar ve terlemesini engeller. Bu özellik, bambu kumaşı bebekleriniz için harika bir seçim haline getirir. Dediğimiz gibi bebekler oldukça hassastır. Bu yüzden aldığınız kıyafet hangi kumaştan olursa olsun kullanmadan önce mutlaka yıkayın.

Müslin Kumaş Özellikleri

Yapısı gereği hafif ve ince olduğu için müslin kumaşları taşımak oldukça kolaydır. Yanınızda bulunan bir parça müslin kumaş ihtiyaç duyulan anlarda oyun örtüsü, kundak, masa örtüsü, güneş koruması ve daha pek çok şeye dönüşebilir. Yüzde 100 pamuktan üretilen müslinler, bebeğinizin teniyle mükemmel uyum sağlamasının yanı sıra dayanıklıdır. İlk kullanımından önce yıkanması gereken müslin, yıkama sonrası daha yumuşak bir yapıya kavuşur. Makinada yıkanabilen bu kumaş yıkandıkça daha da yumuşama gibi bir özelliğe sahiptirler. Nefes alan yapısı sayesinde havayı rahatlıkla geçirir. Bu özelliği ile özellikle kundak olarak kullanılması için idealdir. Havayı geçirmesi özelliği ile bebeğiniz terlemez ve sizler de müslin ürünleri yaz kış demeden 4 mevsim rahatlıkla kullanabilirsiniz. Anneler için en büyük sorun sürekli kirlenen ve değiştirilen kıyafetler oluyor. Çabuk kuruma özelliğine de sahip olan müslin kumaş kullanılarak üretilen ürünler evde ve seyahatlerde hemen yıkanıp kullanılabilme açısından oldukça pratiktir. Yumuşak ve hafif yapısı sayesinde oldukça kolay katlanıp muhafaza edilebilir ve kolay taşınabilir. Ürün yumuşak yapıdadır, bebeklerin cildinde tahrişe yol açmaz.

Müslin örtüler her ortama uyum sağlayan ve bebek için en ideal ortamı yaratan mucizevi buluşlardandır. İlk defa mısırda kullanıla müslin örtülerin tarihi o kadar eskiye dayanmaktadır. Battaniye olarak kullanılan örtüler biraz daha ölçü olarak genişken ağız ve ter bezi olarak kullanılacak olan müslin örtüler kare biçimindedir. Beklentileri karşılayabilecek olan ölçüleri anne kendisi belirler ve nerede kullanacağını bilerek uygun ölçüdeki muslinleri satın alır. Her ölçüde ve her kullanıma uygun olan müslin örtüler günümüzde sıklıkla tercih edilir ve talep çok olduğu için üretim aşamaları da bu taleplere göre şekillenir. Müslin kumaş istenilen ölçülerde üretilebildiği gibi standart ölçüler pek çok anne için yeterli gelmektedir. İlk bakışta ne kadar uzun olursa o kadar iyi gibi dursa da gereksiz büyüklükler hem bebekleri hem de anneleri yormaktadır.

En kullanışlı müslin örtü ölçüleri 70×70, 75×75, 80×80 olmasının yanı sıra 100×100, 90×110 da bazı anneler tarafından tercih edilmektedir. Unutulmamalıdır büyük ölçüler her zaman daha iyi ya da daha kullanışlı değildir. 75×75 gibi bir ölçü miniklerimiz için gayette yeterli bir ölçüdür. Müslin örtü kullanan anneler sıklıkla memnuniyetlerini dile getirirler. Kumaş ve örtü kalitesiyle annelerin ve bizlerin hayatlarında büyük kolaylıklar sağlayan muslin örtülerin birçok avantajı da vardır. Öncelikle bebeklerin cildini koruyan ve tahriş etmeyen bir yapıya sahiptir. Bebeklerin yıkanması ve kurulanması konusunda tereddüt etmeden kullanılan muslin örtüler ter emici, ıslaklık emici bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ter bezi ya da mama önlüğü şeklinde kullanım avantajları da sağlar. Bebeklerin diş dönemlerinde akıtmış oldukları salyalarda annelere büyük yardımcıdır. Kumaş kalitesi oluşabilecek zararlı bakterileri önler ve güvenli kullanım için ideal bir üründür. Dışarıda ya da uygun olmayan koşullarda emzirme için kullanılabilirken aynı zamanda kundak içinde rahatlıkla kullanılır. Öyle ki nefes alan incelikte bir yapısı vardır ve herhangi bir soruna yol açmaz. Doğru tercih için Balıklı Sümer’ e gelin hem hesaplı hem de mutlu günlerinize hazırlık yapın.