Jaluzi Perde Montajı Nasıl Yapılır?

Jaluzi Perde Montajı Nasıl Yapılır?

Jaluzi Perde Montajı Nasıl Yapılır?

Jaluzi perdeler, çeşitli malzemelerden yapılmış, açması ve kapaması belli bir sisteme dayalı olan perde çeşididir. Kullanılan malzemeler ahşap, metal ya da plastik olmak üzere üçe ayrılır. Kullanışlı oluşu ve şık tasarımı sayesinde günümüzde pek çok mekanı süsleyen şık perdelerdir. Kullanımı ve dizaynı güzel, çeşitli renkleri barındıran ve mekanları modern gösteren perde çeşitleridir. Kurulumu oldukça basittir. Tül perde kalabalığından kurtulmanın en basit yoludur. Bu perdeler yatay şeritlerden oluşur ve içeriyi göstermediği halde dışarıyı gösterebilen rahat bir dizaynı vardır. Ayrıca jaluzi perde kurdurmak ve yaptırmak gibi işlem basamakları konusunda işi bilen ve anlayan profesyonel firmalardan destek almak gerekmektedir. Mekanlarda en çok kullanılan perde çeşidi olarak bilinmektedir. Gerek temizleme konusunda sağlamış olduğu kolaylığı gerekse kullanımının pratikliği açısından en çok tercih edilmekte olan perde olması normal bir durumdur. Bulunduğu mekanın havasını daha ferah ve modern gösterme özelliğine sahiptir. Perdenin mekanizma özelliği sayesinde ışık geçirgenliği istenilen şekilde ayarlanabilmektedir. Jaluzi perde üç farklı çeşide sahiptir. Alüminyum perde, ışıktan istenilen derecede faydalanma olanağını sağlar. Bu perde çeşidinin en yaygın kullanılan modelidir. Ahşap perdeler kullanılacak olan mekanın alanına göre değişkenlik gösterebilen modellerdir. Üç farklı bant çeşidine sahiptir. İnce bantlı ahşap perdeler küçük boyuta sahip alanlarda kullanılmaktadırlar. Perdenin yapılacağı alandaki pencere boyutunun büyümesine göre bant kalınlığı artış göstermektedir. Ahşap perde bantlarının genişliği arttıkça örtücülük özelliği de artmaktadır. Bu perdenin kullanım kolaylığı alüminyum perdenin kullanım kolaylığından biraz daha zordur. Ahşabın ağırlığından dolayı kullanım özelliği zorlaşmaktadır. Bu perde çeşidinin en son modeli ısıcam perdedir. Kullanımı en rahat olan model olarak bilinmektedir. Mekanizma iki cam arasına yerleştirildikten sonra vakumlanır ve hava geçirmez olur. Bu sayede tozlanma ihtimalide ortadan kaldırılır. Bu modelin kendine özgü şık bir görüntüsü bulunmaktadır.


Jaluzi Perde Çeşitleri

İlk olarak ahşap jaluzi perde; kullanılan malzeme ahşaptır. Genellikle evlerde tercih edilmekle birlikte pek çok alanı süsleyen perde çeşididir. Ahşap perdeler kendi içlerinde de sunta ve ağaç olmak üzere ikiye ayrılır. Ağaç perdeler oldukça dayanıklı olup şık görüntüsüyle göz doldurmaktadır. Sunta olanlar da ilk başta şık görüntüsüyle ve dekoratif zevklerle beğenilirken zamanla güneş etkisiyle yıpranırlar. İkinci olarak metal jaluzi perde; bu çeşidi bazen de alüminyumdan yapılabilmektedir. Ahşaplara göre daha dayanıksızdır. En büyük özelliği ise güneşin içeri girmesine tamamen engel olabilmesidir. Bu özelliği sebebiyle özellikle balkonlarda sık kullanılır. Ayrıca kolay temizlenebilir bir özelliği vardır. En kolay temizlenen perde çeşididir. Nemli bir bezle günlük olarak yüzeyini temizlemek bile uzun süre muhafaza eder. Üçüncü olarak ise plastik perde; en kalitesiz ve en ucuz jaluzi perde çeşididir. Kanserojen madde içerir. Güneşin girişine engel olamaz ve çabuk yıpranırlar. En ucuzdur ama en dayanıksızdır. Ömürleri 6 ayı geçmez. Genelde geçici mekan ve ofislerde kullanılırlar.

Jaluzi Perde Hareket Sistemi

Jaluzi perdelerde 2 farklı hareket bulunur. 1 çubuk ve ipli mekanizma ile çalıştırılır. Motorlu seçeneği bulunur. Uzaktan kumanda ile ya da duvara takılan elektrik düğmesi gibi bir düğme ile çalıştırılır. Jaluzi çubuğu tilt hareketini sağlar. Perde açıkken yani pencereyi kapatmış iken slatlerin (şeritlerin) kendi etrafında 180 dereceye kadar dönmesine tilt hareketi denir. Güneşin durumuna göre tilt hareketi ile ışığın odaya girme yönünü ve miktarını yönetebilirsiniz. Ofis ya da ofisinizin hemen karşısında yerleşim varsa ve dışarıdan içerinin görünmesini engellemek için sletleri hafif yukarı doğru ayarlarsanız hem içerisi ışık almış olur hem de dışarıdan içerisi görünmez. Işığı enggelemek isterseniz, ortamı karartma isterseniz slatleri pencereye paralel konuma getirebilirsiniz. Jaluzi perdelerde bulunan diğer ip ile de perdenin tamamen aşağı inmesini ya da yukarıda toplanmasını sağlayabilirsiniz.

İki cam arası jaluzi perde, kullanımı en rahat perde modelidir. En önemlisi, çift cam arası bölmelerde kullanılan jaluzi perdelerde de olduğu gibi kesinlikle toz tutmaz. Böylece ürünün en önemli sorunu ortadan kalmış olur. İki cam arasında kullanılan ürünlerin kendine has ve şık görüntüleri vardır. İki cam arasına yerleştirildikten sonra cam vakumlanır ve hava geçirmez. Bu tür perdeler genel olarak evlerden ziyade iş yerleri tarafından oldukça fazla tercih edilen modellerin başında gelmektedir. Diğer perdelere göre birçok avantaj sağlar. Temizliği sorun olmaz ve bozulması da biraz düşük bir ihtimal olur. Jaluzi perdeler aynı zamanda da gürültü ve ses girmesini de büyük ölçüde engeller.

Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Jaluzi perdenizin temizliği oldukça basittir. En kolay temizlenenler ise metal jaluzi perde modelidir. Ahşap jaluzi olanların tozu sık sık alınmalı ve nemli bir bez yardımıyla düzenli olarak silinmelidir. Silme işlemi tamamlandıktan sonra da perdeyi kurulamak gerekmektedir. Silme işlemine başlamadan önce de fırça yardımıyla tozlarından arındırılmalıdır. Kalıcı yağlardan arındırmak amacıyla da bulaşık deterjanı kullanmak yeterli olacaktır. Alüminyum jaluzi perdeler kesinlikle sökülüp yıkanmamalı. Çünkü kolay deforme olabilme özelliğine sahipler. Bu sebeple hep nemli bir bez yardımıyla silinip temizlenmeli. Zaten bu perdelerin kolay temizlenme özellikleri bulunmaktadır.

Bu ürün modelinin genel olarak özellikleri ve kullanım alanları bu şekildedir. Evinizde veya ofisinizde spor ve modern bir görünüm elde etmek isterseniz bu tür perdeleri tercih edebilirsiniz. Bu perdeler gürültü ve ses girmesini de büyük ölçüde engeller. Jaluzi perdeler kullanımı kolay ve bir çok yönden avantaj sağlayan bir perde modelidir. Bu sebeple de günümüzde kullanım alanı yaygınlaşmış ve birçok kişi tarafından daha fazla tercih edilemeye başlanmıştır. Doğru tercih için Balıklı Sümer’ e gelin hem hesaplı hem de mutlu günlerinize hazırlık yapın.