Fon Perde İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Fon Perde İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Fon Perde İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Fon perdeler evinizin dekorasyonunu tamamlar niteliktedir. Fon perde kumaşları mobilyalarınız ve odanın genel anlamdaki dekorasyonu ile uyum sağlamalıdır. Bunun içinde fon perde kumaşı seçiminde önemli olan koltuk ile uyumudur. Koltuklar keten bir kumaşa sahipse perdeler parlak bir organze fona sahip olmamalıdır. Bu durumda perdeleri bir başkasından ödünç almış gibi bir görüntü oluşur. Bu sebepten aynı türde olan ve aynı dokulara sahip olan kumaşların fon perdelik olarak tercih edilmesi gerekmektedir. Fon perde kumaşının doğru tercihi sizin evinizdeki uyumu yakalamanızı sağlayacaktır. Fon perdelerin yapımında genellikle saten, pamuk, organze keten, astarlık kumaş çeşitleri tercih edilir.


Fon Perde Tercihinde Püf Noktalar

Fon perde kumaşları seçimlerinde kaliteli ve farklı kumaşları tercih etmek evinizin daha uyumlu ve zengin görünmesine olanak sağlar. Buradaki amaç sadece doğru kumaşların ve doğru perdelik fon kumaşları seçimi olmalıdır. Fon perde kumaşları seçiminde hem iç mekanın hem de tüllerin tarzına dikkat edilmelidir. Özellikle odalar için seçilecek olan fon perde kumaşları ve desenli fon perde kumaşları sade, geometrik, asimetrik ve çiçekli şekilde tercih edilebilir. Odalarınız için kendinden desenli olan fon kumaşları tercih ederseniz kesinlikle fon perde kumaşı ile aynı olan yastık modelleri de kullanmanız gerekmektedir. Mobilyalarınız çiçekli desenlere sahipse fon perde kumaşı seçiminde kesinlikle desen içinde olan renklerden bir tanesini sade şekilde seçmelisiniz. Burada önemli olan fon perde kumaşı modelleri konusunda kaliteli seçimler yapmaktır. Ayrıca seçilecek olan fon perde kumaş çeşitleri kesinlikle temizlenme özelliğine sahip olmalıdır. Temizlenmesi kolay olan ve bakımı kolay olan kumaşlar uzun yıllar boyunca sağlıklı şekilde kullanılabilir. Fon perde kumaşlarının ütülenme özelliğine de sahip olması gerekir. Ütülenme özelliği sahip olmayan kumaş çeşitleri zorlu süreçlerin yaşanmasına sebep olur. Seçilecek olan kumaşın ütü istememesi size artı katacak olan bir detaydır. Bunun için perde kumaşı alırken dikkat edilmelidir. Fon perdelerde özellikle son dönemlerde tercih edilen kendinden desenli kumaş çeşitlerinin leke tutmayan cinsini alarak tasarım yaptırmanız daha uygun olacaktır.

Fon perde seçimi her evin dekorasyonu için çok önemli bir parça olarak karşımıza çıkıyor. Evinize çok güzel bir dekorasyon yaparken tercih edeceğiniz parçalar da bu dekorasyonun bütününü oluşturmalıdır. Bir bütün ve uyum içerisinde bütün parçalar yerine oturmalıdır. Tabii ki bir dekorasyonda en önemli parça da hiç kuşkusuz perdeler oluyor. Seçimlerinizi çok iyi yapmalısınız ki dekorasyon işleminiz de başarıyla gerçekleşsin. Sizlere türlerine göre fon perde seçimi nasıl olmalı biraz bundan bahsetmek istiyorum. Tercih edeceğiniz modellere göre yazımızdan uygun fon tercihini yapabilirsiniz. Fon perdeler camda tamamlayıcı bir unsur olarak bulunur. Genelde önceleri çok fazla talep görmeyen bu modeller günümüzde çok tercih edilir oldu. Sade renklerden oluşan perde tercihlerinde genelde fonlar çiçekli ve renkli tercih ediliyor ki renkli katsın ve havayı değiştirsin. Bu nedenle de fonlar sadece süs amaçlı tercih ediliyor yanılgısı da kafalarda oluşuyor. Evet fonlar çok güzel modernlik ve hareket katar, renk de verir ancak sadece bunlar için tercih edilmez fon perdelerinizi akşamları ya da gerekli her durumda açabilirsiniz. Sadece süs olarak kullanılır yanılgısı yanlıştır. Fonlar genelde kumaştan tercih edilse de dantel tülden de tercih edildiğini görmek mümkündür. Bunlar model seçimlerine bağlı olarak değişebilir. Tül fon perde ve kumaş fon perdeden bahsetmek istiyorum.

Tül Fon Perde

Tül fon perdeler genelde çok sade tüllerin üzerine tercih edilir. Tül tercihini hiç hareketli olmayan ve sade bir seçim üzerine oluşturduysanız fon tercihinizi de bu şekilde tamamlayabilirsiniz. Ancak çok hareketli tüller üzerine bir de dantel tül fon perde pek iyi bir tercih olmaz. Buna dikkat etmekte fayda var. Nasıl evinizde çok hareketlilik sizi yorarsa camlarda da aynı kural geçerlidir. Sade ve hareketli her parça birbirini kovalayan değil tamamlayan olmalıdır. Tül fon perde seçiminizi renkli yapmanızda fayda var. Sade şık ve modern bir görünüm katan tül fonlar renkli olduğu takdir de eve bir hava katar ve dekorasyon temasını da bozmaz. Bu sebeple de herkes tarafından çok tercih edilen bir fon perde modelidir. Ayrıca maliyeti de diğer fon perdelere göre oldukça ucuz ve uygundur. Temizlemesi de çok basittir. Bu nedenle de her evde günümüzde tül fon perde bulunuyor diyebiliriz. Ucuz olması da günümüzde en çok tercih edilen fon perde olma özelliğini kazandırıyor olabilir.

Kumaş Fon Perde

En çok salonlarda tercih edilen perdelere kumaş fon perde tercih ediliyor. Bunun sebebi ise kesinlikle daha gösterişli ve şık olmasıdır. Desen olarak sade kumaş ve renkli çiçekli kumaş olarak karşımıza çıkan kumaş fon perdeler yine günümüzde en çok tercih edilen fon perdeler arasında yer alıyor. Sebebini de yukarıda belirttiğimiz gibi şık göstermesi. Ancak kumaş fonlar daha maliyetli oluyor. Tül fon perdelere göre daha kaliteli ve uzun ömürlü olması da neden daha maliyetli olduğunu açıklıyor. Kumaş fonlar daha çok evin mobilyalarına göre seçilir. Yani kumaş fon seçimi yapacaksanız mobilyalarınızın rengini dikkate alarak bir tercih yapmanız bütünlük açısından daha iyi olacaktır. Kumaş fon perdeleri yıkama kurulama asma gibi işlemleri yine tül fon perdeler gibi çok basittir. Evlerinize uygun fon perde seçimi için gerekli olan kumaşların seçiminde evin genel anlamdaki dekorasyonu da oldukça önemlidir. Bu kumaşların seçiminde mutlaka kumaşın kullanım kolaylıkları da göz önüne alınmalıdır. Fon perde için bir kumaştan ne kadar almanız gerektiği işte bu kadar kolay. Doğru tercih için Balıklı Sümer’ e gelin hem hesaplı hem de mutlu günlerinize hazırlık yapın.