Duck Bezi Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Duck Bezi Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Duck Bezi Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Genel olarak pamuk ve polyester karışımı olarak üretimi gerçekleştiren kumaş türlerine duck bezi kumaş denmektedir. Pamuk oranı yüksek olan bu kumaş bezi,%65 pamuk ve %35 polyester üzerinden hazırlanmaktadır. Aynı zamanda duck bezi ya da duck keten olarak da bilinmektedir. Duck bezi kumaşı düz modelleri ve duck bezi kumaşının çiçekli, geometrik desenleri büyük ilgi görür. Özellikle kullanım kolaylığı ile beraber bir adım öne çıkan kumaş türleri arasında bulunmaktadır. Çiçekli ve geometri desenleri ile birçok kişinin zevkine hitap eden duck bezi kumaş, pamuk ve polyesterin avantajlarından içinde bir miktar barındırır; kumaşı daha kullanışlı ve farklı kılar. Bunun yanı sıra kaliteli bir duck bezinin pamuk oranı diğerlerine göre daha yüksektir. Duck bezi kumaşı ev tekstili için en ideal kumaşlardan biridir. İnsan sağlığı açısından zarar teşkil etmez. Su ve lekelere karşı dayanıklıdır. Temizliği pratiktir, makinede yıkanabilir. Kolay yıpranmaz ve güçlü bir şekilde dokunmuştur. Fiyatı uygundur. Hava akışkanlığı bulunur, nefes alan bir kumaştır. Farklı renkleri desenleri ile göz alıcı bir görünüme sahiptir. Duck bezi kumaşı yıkandığında çabuk kurur. Bu da sık değişim gerektiren alanlarda tercih edilmesinin nedenlerindendir.


Duck Bezi Kumaşı Nerelerde Kullanılır?

Duck bezi kumaşı döşemelik ve kaplamalık kumaştır. Her türlü döşeme ve kaplama işinde kullanabileceğiniz bu kumaş türünün değişik desen ve çeşitleri bulunur. Duck kumaş veya duck bezi olarak bilinen ürün kumaşlar fon, fon perde, runner, masa örtüsü, koltuk örtüsü, kırlent, minder, aksesuar gibi döşemelik ve genel dekorasyon amacıyla kullanılmaktadır. Su itici özelliğe sahip duck bezi kumaşı anti leke özelliklidir. Leke tutmaması tercih edilen bir kumaş haline gelmesini sağlar. Duck bezi kumaşı ev dekorunda önemli bir yere sahip olmakla birlikte farklı kullanım alanlarına sahip bir kumaştır. Pek çok farklı özelliği ile duck bezi kumaş yaygın olarak kullanılan en önemli kumaş türleri arasında bulunmaktadır. Böylece masa örtüsü ya da koltuk kılıfı ile beraber, minder ve koltuk kaplama gibi alanlarda değerlendirilmektedir.

Özellikle kadınların aradığı desenlerdeki kumaş çeşitlerini bulabildiği duck kumaşlar, ev tekstilinde birçok farklı üründe kullanılabiliyor. Koltuk örtüsü, masa örtüsü, el bezleri hatta perdelik kumaşlarda bile poplin kumaş çeşitlerinden olan bu ürünler kullanılabiliyor. Koltuklardaki o güzel çiçek desenleri ya da geometrik desenlerin bulunduğu bu kumaşları ev dekorasyonlarında sık sık görüyoruz. Özellikle koltuk ve oturma gruplarında düz renklere kombin yapılan poplin kumaş çeşitleri arasında olan bu çeşitlerle dikkat çekici bir dekorasyon ortaya çıkar.

Duck Bezinin Müslin Kumaştan Farkı Nedir?

Genellikle ev dekorasyonunda karşılaştırılan iki kumaştır duck ve müslin kumaşı. Müslin kumaş genelde yazlık elbiseler yapmak için tercih edilen bir kumaş çeşididir. Duck bezi ise daha kalın bir kumaştır ve ev tekstilinde kullanılır. Müslin kumaş kullanmak isteyenler genelde yemeni benzeri olan bu kumaştan yazlık salaş elbiseler ve bluzlar yapar, astar kullanırlar. Ev tekstili için koltuk döşeme, perde ya da masa örtüsü gibi şeyleri yapmak için de duck türü kumaşlar kullanılır. Bu kumaşlar Country tarzı ev dekorasyonu tercih edenler için bulunmaz nimettir. Duck bezi kumaşı poplin kumaş ile çok sık karıştırılır. Genelde koltuk, minder ya da masa örtüsü gibi ürünler üretilirken kullanılan bir kumaş türüdür. Genelde çiçekli ve geometri desenleri olan bu ürünler, vintage kumaşlar sevenlerin ilgisini çeker. Çarşaf ya da yastık kılıfı yapılan poplin kumaş gibi olmayan duck bezinin özellikleri çok daha kalın ve leke tutmaz olma özelliğiyle dikkat çeker. Duck bezi masa örtüsü, koltuk ya da perde gibi ev tekstil ürünlerinde kullanılır. Leke tutmaz, su geçirmez, nefes alır. Yani koltuklar, minderler ve masa örtüleri gibi sık kullanılan ev mobilyalarında çay kahve dökülmelerine, yemek damlalarına dayanıklılık özellikleri vardır. Bu kumaş çeşidi, son yıllarda koltuk ve sandalye minderlerinde çok yaygın olarak tercih edilmekte, memnun kalacağınız bir biçimde üretilerek tercih edilmektedir.

Neden Duck Bezi Kumaş Tercih Edilmeli?

Kadın giyimde kullanılan müslin gibi ince ve dayanıksız olmayan duck kumaşı, koruyucu ve güçlü bir biçimde dokunmuştur. Bu yüzden dayanıklılık oranı yüksek olduğu gibi leke ve su geçirme özelliği de yüksektir. Müslin kumaş ise dayanıksız ve incedir. Sürekli kullanıldığında kısa sürede yıpranır ve zarar görerek yırtılır. Bu yüzden sürekli kullanılan ev tekstili ürünleri için uygun bir seçim değildir. Su itici özelliğe sahip duck bezi kumaşı anti leke özelliklidir. Leke tutmaması tercih edilen bir kumaş haline gelmesini sağlar. Duck bezi kumaşı ev dekorunda önemli bir yere sahip olmakla birlikte farklı kullanım alanlarına sahip bir kumaştır. Pek çok farklı özelliği ile duck bezi kumaş yaygın olarak kullanılan en önemli kumaş türleri arasında bulunmaktadır.

Duck bezi özellikleri açısından en çok ev tekstili ürünlerinde kullanılmaktadır. Döşemelik kumaş olarak tercih edilebilen duck bezi aynı zamanda, perde, runner, fon perde, masa örtüsü, koltuk kılıfı, sandalye kılıfı, kırlent kılıfı ve her türlü döşeme ile kaplama işlemlerinde kullanılabilmektedir. Duck bezi aynı zamanda aksesuar gibi döşemelik amacı ile kullanılabildiği gibi genel dekorasyon amacıyla da kullanılabilmektedir. İnsan sağlığı açısından zarar teşkil etmez. Su ve lekelere karşı dayanıklıdır. Temizliği pratiktir, makinede yıkanabilir. Kolay yıpranmaz ve güçlü bir şekilde dokunmuştur. Fiyatı uygundur. Hava akışkanlığı bulunur, nefes alan bir kumaştır. Farklı renkleri desenleri ile göz alıcı bir görünüme sahiptir. Duck bezi kumaşı yıkandığında çabuk kurur. Bu da sık değişim gerektiren alanlarda tercih edilmesinin nedenlerindendir. Doğru tercih için Balıklı Sümer’ e gelin hem hesaplı hem de mutlu günlerinize hazırlık yapın.