Bebekler İçin Kullanılacak Uygun Kumaşlar

Bebekler İçin Kullanılacak Uygun Kumaşlar

Bebekler İçin Kullanılacak Uygun Kumaşlar

Annelerin bu hayatta en çok istediği şey bebeklerinin güzel ve rahat bir uyku uyumasıdır. Bebeğin konforlu bir uyku uyuması annenin de bu sürede dinlenebilmesi demektir. Ama anneler en çok bebekleri mutlu olsun diye çabalar. Özellikle yeni doğan bebekler oldukça hassastır. Annelerin seçimi çoğunlukla pamuk olan kumaşlardan yanadır. Çünkü pamuklu kumaşlar rahattır ve defalarca yıkanabilir. İster %100 pamuktan, ister pamuk-polyester karışımından üretilmiş olsun, bu kumaşlar bebekler için oldukça rahattır. Bu da ebeveynlerin hayatını kolaylaştıracak bir faktör olacaktır. Hepimizin bildiği gibi bebeklerin ciltleri oldukça hassastır. Bebeklerin bağışıklık sisteminin tam olarak gelişmemiş olmaması dolayısıyla alerji ve egzamaya daha yatkındır. Bebeğiniz için kıyafet seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar olacaktır. En önemli kriteriniz, terletmeyen ve elastik olan, nefes alabilen kumaşları seçmek olmalıdır. Böylece bebeğiniz terlemez, ayrıca kolayca hareket edebilir. Bebeğiniz için seçtiğiniz kumaş, onun hassas cildi için uygun değilse cilt problemlerine neden olabilir.

Bebekler İçin Keten Kumaş

Bebeklerin sağlığı ve rahatı için tercih edilecek kumaşlardan biri keten kumaş olabilir. Keten kumaşlar, genellikle ince oldukları için yaz aylarında tercih edilmelidir. Kış mevsiminde bebeğiniz için pek uygun olmayabilir. Dezavantajı ise yıkama ve ütülüme konusunda biraz zorlayıcıdır. Dikkatli bir şekilde yıkanması gerekmektedir. Keten kumaşlar en az pamuk kumaşlar kadar yumuşak ve aynı derecede rahattır. Kolayca kırışabilen ve üzerinde kir tutan bu kumaş günlük kullanım için çok uygun olmayabilir. Ama rahatlığı ve güzel görüntüsü ile tercih edilebilir. Soğuk kış mevsimleri içinse yünlü kumaşları tercih etmeniz gerekmektedir. Ancak bu kumaşların bebeğinizin cildini kaşındırmayacak, yumuşak kumaşlar olmasına dikkat etmelisiniz. Kaşıntıya neden olan kumaşlar bebeğinizin cildinin tahriş olmasına yol açabilir. Sert yün kumaşlar ise bebeğinizin hareket kabiliyetini kısıtlayacak ve huzursuz olmasına sebep olacaktır. Bir bebek her zaman rahat hareket edebilmek ister. Bu yüzden kış aylarında polar kumaşları tercih edebilirsiniz. Polar kumaşlar çok hızlı kurur ve lekeleri de kolaylıkla çıkabilir. Bu da oyun oynarken ve yemek yerken kıyafetlerini kirleten bebekler için oldukça ideal ve pratik bir çözümdür.

Bebekler İçin Pamuklu Kumaş

Çocuk ve bebek giyiminde pamuklu kumaşlar en popüler seçimdir. Pamuk kumaşlar yumuşaktır ve oldukça emicidir. Bebeğinizin cildine karşı hassastır. Organik kumaş ve özellikle organik pamuklu kumaş, kimyasal ve gübre kullanılmadan yetiştirildiği için bebekler için en doğru seçimdir. Bebekler ve yeni yürümeye başlayan çocuklarda genellikle, sert kumaşlarla tetiklenebilen alerjiler veya belirli cilt rahatsızlıkları olabilir. Organik pamuklu kumaş kullanmak, ağır boyalar ve kimyasallar tarafından tetiklenen cilt sorunları olsa bile çocukların rahat etmelerini sağlamanın güvenli bir yoludur. Bebeğinizin sağlığı kadar kendini rahat hissetmesi ve rahat hareket edebilmesi de oldukça önemlidir. Terden kaynaklanan kızarıklık ve kaşıntılar görülebilir. Pamuklu kumaş bu sorunu da önlemede yardımcı olur. Ayrıca pamuklu kıyafetler makinede yıkanabilir ve sizi ütü yaparken zorlamaz. Çünkü bebeklerinizin kıyafetlerini sık sık yıkamak zorunda kalırsınız.

Bebekler İçin Jersey Örgü Kumaş

Jersey örgü kumaşlar bebekler için tercih edilen kumaşlardandır. Pamuklu jarse örme kumaş çocuk ve bebek eşyaları için bir başka güçlü seçimdir. Jersey örgüsü nefes alabilir ve kullanımı kolaydır. Bu da jarse kumaşı mükemmel bir seçim haline getirir. Boncuklanmaya direnir ve çok gerilebilir. Jarse örme kumaşın kenarları yıkandıktan sonra kıvrılabilir. Böylece kumaşa kollarda ve üstler için alt paçalarda harika görünen eğlenceli bir kıvrık kenar kazandırarak uçları açık bırakmayı seçebilirsiniz. Jersey örgüsü de inanılmaz derecede yumuşaktır. Yine bu da jersey örme kumaşı basit ve eğlenceli giysiler için harika bir kumaş haline getirir.

Bebekler İçin Bambu Suni İpek Kumaş

Bambu suni ipek kumaş, kundaklar, battaniyeler, şapkalar ve giysiler için bebekler için tercih edebileceğiniz mükemmel bir kumaştır. Bambu bitkilerinden elde edilen yumuşak ve dayanıklı bir suni ipek elyaftır. Hassas ciltler için doğru tercihtir. Termal düzenleyicidir, yani bir çocuğunuzun vücut sıcaklığına göre uyum sağlar ve terlemesini engeller. Bu özellik, bambu kumaşı bebekleriniz için harika bir seçim haline getirir.

Bebekler İçin Polar Kumaş

Daha çok battaniye ve dış giyimde tercih edilen polar kumaş, sıcak tutmasıyla bilinir. Bebekler hassas oldukları için kışın sıcak tutulmaları önemlidir. Bağışıklık sistemleri çok güçlü olmadığı için kolay hasta olabilirler. Bu da polar kumaşı kış aylarında vazgeçilmez tercih haline getirir. Polar kumaş çabuk kurur ve son derece yumuşaktır. Bu da onu bebekler için tercih edilen bir kumaş haline getirir. Hepsinden önemlisi, yünlü kumaşın yıkanması kolaydır ve lekelere dayanıklıdır. Göz önünde bulundurulması gereken diğer nokta ise polar gibi kumaşlar polyester ağırlıklıdır. Sıcak tutar ama hem bebeği rahatsız edebilir hem de terletebilir. Polar kumaşları tercih edecekseniz bebeğinizin tenine tam temas edecek şekilde değil içine pamuklu bir kıyafet üzerine polar kullanılabilirsiniz.

Dediğimiz gibi bebekler oldukça hassastır. Bu yüzden aldığınız kıyafet hangi kumaştan olursa olsun kullanmadan önce mutlaka yıkayın. Özellikle çok renkli kıyafetler alırken dikkatli olun. Kumaşlardaki renkler neticede boyama ile elde edilmektedir. Ancak sorun sadece renkli kıyafetlerde değil beyaz kıyafetler de beyazlatma işleminden geçer. Bu yüzden aldığınız kıyafetleri bebeğinize giydirmeden önce yıkamayı unutmayın. Üretim, paketlenme süreçlerinde o kıyafetlerin elden ele dolaştığını hatırlamakta fayda var. Aynı zamanda bebeğinize üzerinde baskı resim, desen olan ya da sert işleme bulunan kıyafetler alırken de dikkat edin. Baskılar bebeğinizin terlemesine neden olur. Eğer çok beğenip aldıysanız bebeğinizin tenine direk temas ettirmemeye çalışın. İçine ince pamuklu bir atlet giydirmeniz daha doğru olacaktır. Bebek kıyafetlerinde sıklıkla pamuklu ve organik pamuklu kumaşlar kullanılır. Anneler her zaman bebeği için doğru olanı bilir. Kumaş tercih ederken de tercih siz annelerin. Doğru tercih için Balıklı Sümer’ e gelin hem hesaplı hem de mutlu günlerinize hazırlık yapın.