Bebek Nevresimi İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Bebek Nevresimi İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Bebek Nevresimi İçin Hangi Kumaştan Ne Kadar Almalıyım?

Annelerin bu hayatta en çok istediği şey bebeklerinin güzel bir uyku uyumasıdır. Bebeğin konforlu bir uyku uyuması annenin de bu sürede dinlenebilmesi demektir. Ama anneler en çok bebekleri mutlu olsun diye çabalar. Özellikle yeni doğan bebekler oldukça hassastır. Annelerin seçimi çoğunlukla pamuklu kumaşlardan yanadır. Çünkü pamuklu kumaşlar rahattır ve defalarca yıkanabilir. İster %100 pamuktan, ister pamuk-polyester karışımından üretilmiş olsun, bu kumaşlar bebekler için oldukça rahattır ve bu da ebeveynlerin hayatını kolaylaştıracak bir faktör olacaktır. Bebeğiniz için seçtiğiniz kumaş, onun hassas cildi için uygun değilse cilt problemlerine neden olabilir. Bunun nedeni ise bebeklerin bağışıklık sisteminin tam olarak gelişmiş olmaması dolayısıyla alerji ve egzamaya yatkın olmasıdır.


Bebeğinizin hassas cildine uygun olmayan kumaşlar, bebeğin sağlığına zarar vereceği gibi, konfor konusunda da düşük performanslıdır. O yüzden bebeğinizin nevresimi için kumaş satın alırken öncelikle sağlığa uygunluk ve rahatlık konularını göz önünde bulundurun. Bebek nevresimlerinde hava geçişine izin veren kumaşlar, ideal alternatiflerdir. Bunun yanı sıra, anti bakteriyellik ve anti alerjik olma da, önemli özellikler olarak karşımıza çıkıyor. Daha fazla kullanışlılık için su tutma performansı yüksek kumaşlara yönelebilirsiniz. Bunlar, bezden sızma yaşandığında, bebeğin ıslak bir zemin üzerinde bulunmasını önler.

Bebek Nevresimi İçin Pamuklu Kumaş

Bebeklerin, hassas ciltlerinden dolayı sahip oldukları özel ihtiyaçları göz önüne alınınca, bebek nevresimleri için en ideal malzemenin pamuk olduğu sonucuna varılabilir. İnsanlık tarafından çok eski zamanlardan beri kumaş üretiminde kullanılan pamuk, doğal bir elyaftır. Onu bu kadar uygun kılan da bu doğallığıdır. Büyük oranda pamuk karışımlı ya da %100 pamuktan elde edilmiş kumaşlar, son derece sağlıklı bir kullanım sunacaktır. Pamuktan elde edilen kumaşlar, nefes alıp verebilen yapıdadır. Yani, bunlar bebeğin cildinin havayla temasını tamamen kesmez. Dolayısıyla aşırı terlemeye neden olmazlar. Pamuk, statik elektrik oluşturmaz. Bu da kullanımı sağlıklı ve güvenli kılan hususlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca, sıcak suda yıkanabilir özellikte olduğundan pamuktan elde edilen kumaşların temizliği kolaydır. Doğal bir malzeme olduğu için %100 pamuktan üretilen kumaşlar bebeğin cildinde tahrişe yol açmaz.

Bebekler Nevresimi İçin Keten Kumaş

Bebeklerin sağlığı ve rahatı için tercih edilecek kumaşlardan biri keten kumaş olabilir. Keten kumaşlar, genellikle ince oldukları için yaz aylarında tercih edilmelidir. Kış mevsiminde bebeğiniz için pek uygun olmayabilir. Dezavantajı ise yıkama ve ütülüme konusunda biraz zorlayıcıdır. Dikkatli bir şekilde yıkanması gerekmektedir. Keten kumaşlar en az pamuk kumaşlar kadar yumuşak ve aynı derecede rahattır. Kolayca kırışabilen ve üzerinde kir tutan bu kumaş günlük kullanım için çok uygun olmayabilir. Ama rahatlığı ve güzel görüntüsü ile tercih edilebilir. Soğuk kış mevsimleri içinse yünlü kumaşları tercih etmeniz gerekmektedir. Ancak bu kumaşların bebeğinizin cildini kaşındırmayacak, yumuşak kumaşlar olmasına dikkat etmelisiniz. Kaşıntıya neden olan kumaşlar bebeğinizin cildinin tahriş olmasına yol açabilir. Sert yün kumaşlar ise bebeğinizin hareket kabiliyetini kısıtlayacak ve huzursuz olmasına sebep olacaktır. Bir bebek her zaman rahat hareket edebilmek ister. Bu yüzden kış aylarında polar kumaşları tercih edebilirsiniz.

Bebek Nevresimi İçin Bambu Kumaş

Bebek nevresimi nasıl olmalı sorusuyla birlikte gündeme gelen bir diğer doğal kumaş türü, bambu kumaştır. Bunlar da pamuktan üretilen kumaşlar gibi yüksek oranda hava geçirgenliğine sahiptir, tahrişe ve aşırı terlemeye sebep olmazlar. Bambu suni ipek kumaş, kundaklar, battaniyeler, şapkalar ve giysiler için bebekler için tercih edebileceğiniz mükemmel bir kumaştır. Bambu bitkilerinden elde edilen yumuşak ve dayanıklı bir suni ipek elyaftır. Hassas ciltler için doğru tercihtir. Termal düzenleyicidir, yani bir çocuğunuzun vücut sıcaklığına göre uyum sağlar ve terlemesini engeller. Bu özellik, bambu kumaşı bebekleriniz için harika bir seçim haline getirir.

Bebek Nevresimi İçin Polar Kumaş

Daha çok battaniye ve dış giyimde tercih edilen polar kumaş, sıcak tutmasıyla bilinir. Bebekler hassas oldukları için kışın sıcak tutulmaları önemlidir. Bağışıklık sistemleri çok güçlü olmadığı için kolay hasta olabilirler. Bu da polar kumaşı kış aylarında vazgeçilmez tercih haline getirir. Polar kumaş çabuk kurur ve son derece yumuşaktır. Bu da onu bebekler için tercih edilen bir kumaş haline getirir. Hepsinden önemlisi, yünlü kumaşın yıkanması kolaydır ve lekelere dayanıklıdır. Göz önünde bulundurulması gereken diğer nokta ise polar gibi kumaşlar polyester ağırlıklıdır. Sıcak tutar ama hem bebeği rahatsız edebilir hem de terletebilir.

O hayatınızdaki en değerli varlık. Onun için her şeyin en iyisini düşünüyor, her detaya dikkat ediyorsunuz. Bebeğinizi yetiştirme sürecinde beslenme, temel konulardaki eğitim, ona karşı çeşitli durumlarda takındığınız tavır, davranış biçimi gibi konularda bilinçli ve özenli olmanız hem fiziksel hem de zihinsel gelişim ve sağlık bakımından son derece önemli. Bununla birlikte, oldukça zahmetli olan çocuk yetiştirme daha ince detayları da göz önünde bulundurmayı gerektirmekte. Bebeğinizin kullandığı ve bebeğiniz için kullandığınız kıyafet, oyuncak, odasında yer alan mobilyalar gibi ürünleri seçerken çok dikkatli davranmalısınız. Bu tür ürünlerde değerlendirmeyi özellikle sağlık ve güvenlik kriterleri üzerinden yapmanız gerekiyor. Bebeğinizin nevresimi için seçeceğiniz kumaş oldukça önemli. Hem cildine temas ettiğinde zarar vermemesi gerekiyor. Kış aylarında daha kalın kumaşlar tercih etmekte fayda olacaktır. Yaz aylarında ise hem üşümeyeceği hem de onu terletmeyecek nevresim kumaşı seçilmelidir. Doğru tercih için Balıklı Sümer’ e gelin hem hesaplı hem de mutlu günlerinize hazırlık yapın.

Bebek Nevresimi İçin Ölçüler:

Bebek çarşafı ölçüsü 120×180 cm.

Bebek nevresimi ölçüsü 100×150 cm.

Bebek yastığı ölçüsü 35×45 cm.

Kenarlarda dikiş payı için fazlalıklar bırakmayı ihmal etmeyin.